onsdag 21. oktober 2015

Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear

Vil varmt anbefale serien om Maisie Dobbs! Foreløpig er det kun de tre første bøkene som har kommet i norsk oversettelse, men dersom interessen øker vil også resten av serien komme etter. Foreløpig har det kommet totalt 11 bøker i serien. Dette er klassisk britisk krim, som også kan appellere til de som liker Downton Abbey og lignende serier.

MAISIE DOBBS
Maisie Dobbs er en kvinne forut sin tid. Etter første verdenskrig starter hun sitt eget etterforskningsbyrå i London og begynner som privatdetektiv. Hun løser sine saker med kløkt og medmenneskelig varme og med en unik evne til innsikt og innlevelse i menneskers psyke. 

I bok nummer 1, med tittelen Maisie Dobbs, får vi bli med i denne første fasen i Maisies liv, fra hun som 13-åring begynner som tjenestepike hos en overklassefamilie, for deretter å begynne og studere og etter hvert melder seg som frivillig under den første verdenskrig. Det hun opplever ved fronten vil prege henne sterkt resten av livet, og gir henne klokskap og styrke til å løse kompliserte saker på sin egen spesielle måte.

Hennes første oppdrag som privatdetektiv blir å hjelpe en mann som mistenker sin kone for utroskap. Han ber Maisie finne ut hva som foregår. Samtidig dør en krigsveteran, like etter at han har testamentert hele formuen sin til et hjem for krigsskadde unge menn. De to sakene henger sammen, men hvordan?

Bok nr 2 i serien heter En liten hvit fjær og bok nr 3 Hvite løgner.
Resten må foreløpig leses på engelsk! Du kan finne ut mer om serien og resten av bøkene på forfatterens hjemmeside: http://www.jacquelinewinspear.com/novels.php.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar