onsdag 12. september 2012

Syndefall av Paal PettersenPaal Pettersen debuterer denne høsten med en spennende krimroman med tittelen Syndefall.

Tett oppunder jul blir Oslo hjemsøkt av en seriemorder som ikke eksisterer – på papiret i alle fall. Han får raskt tilnavnet “Mannen med ljåen” i media som følge av sin avrettingsmetode, og politiet prioriterer saken på topp.

Ansvaret for etterforskningen går til den ambisiøse etterforskeren Jeremias Jensen, som prøver å leve opp til sin beryktede politifar. Sammen med sin indiske kollega, Dharrie Maharaj, setter han i gang med å prøve å løse saken. Det blir ikke lett. Politiet har få spor å gå etter. Men gjerningsmannen har skrevet bibelsitater i blodet på åstedene. Disse må analyseres, og til det får Jeremias hjelp av den gamle psykologiprofessoren Roman Atterdag, en gammel venn av familien.

Etter hvert oppdager Jeremias at han ikke bare etterforsker saken, han er også en del av den selv. Jeremias far, politihelten, viser seg å ha sine svin på skogen. Det blir etterhvert klart at Atterdag har en agenda. Og det har også ”Mannen med ljåen”…

I denne psykologiske thrilleren blir ofrene plukket ut etter fedrenes synder, mens bibelsitater på åstedene peker mot dommedag. Hva har Jeremias avdøde far og en pedofilidømt psykologiprofessor med denne saken å gjøre?

Saken fremstår som et puslespill, og for hver brikke som faller på plass blir saken mer og mer personlig for Jeremias. Til slutt er han fanget i et kappløp med tiden, og et spill som kan koste ham alt.

Du kan lese anmeldelse her, og boka kan du låne hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar