onsdag 5. desember 2012

Kaoskrigeren av Anette Münch

Kaoskrigeren er rett og slett en strålende ungdomsbok for lesere mellom 13 og 16 år, såvel som for voksne lesere.

Boken handler om 16 år gamle Tobias, som en dag blir overfalt av en gjeng ledet av en som heter Kriss. Gjengen truer med å banke Tobias og vennene hans hvis ikke faren til Tobias gir tilbake pengene han skylder familien til Kriss. Moren til Tobias er død og faren, som er tiltalt for grovt underslag, stikker av til utlandet med kjæresten sin. Storebroren Sondres kjæreste Hege flytter inn til dem, og sammen forsøker de å få familielivet til å fungere slik at Tobias skal slippe å bli plassert i fosterfamilie.

Tobias og vennene hans, Sebastian, Michael og Jonathan blir trukket inn i en verden full av vold, alkohol og dop. De kommer i kontakt med en mann som heter Cato, som lærer dem kampsport, noe de misbruker fordi de alltid havner i slåsskamper.

Kaoskrigeren er en spenningsroman der jakten på- og redselen for hovedmannen Kriss driver handlingen fremover mot en alvorlig konfrontasjon. Men det er også en roman om en krise. Tobias kriger først og fremst mot sitt eget indre kaos. Vil han klare å finne nok styrke til å endre seg?

Les anmeldelse av boka her og lån boka her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar