onsdag 12. juni 2013

Politi av Jo Nesbø

Endelig er bok nr. 10 med Harry Hole her! Og er du Nesbø-fan kan du umulig bli skuffet av "Politi". I den forrige boka "Gjenferd" ble Hole skutt på slutten av boka, og vi kunne få inntrykk av at han var død. Men jeg røper ikke for mye om jeg sier at selvfølgelig dukker Harry Hole opp også i denne tiende boka.

Politi starter omtrent der forrige bok sluttet, så har du ikke lest Gjenferd, anbefaler jeg at du gjør det før du leser denne. Politi handler om, som tittelen antyder, politifolk av ulike slag. Det handler om at flere politimenn blir funnet drept på bestialsk vis på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Det handler også om korrupte og kriminelle politifolk, politi som tar seg til rette, politifolk som setter seg over de lover og regler de er satt til å håndheve, men også om hardtarbeidende, kloke og lojale politifolk.

Nesbø er god på å benytte seg av alle krimsjangerens klisjeer, og så også i denne. Her er det spenning, drivende handling, brutale drap, uventede vendinger og overraskelser, og midt oppi dette står Harry Hole, som fortsatt sliter med sine indre demoner. Heldigvis kan man se en utvikling i Harry Hole, noe som gir en ekstra og viktig dimensjon til karakteren. Skal du lese bare èn krimbok i år, les denne! Du kan blant annet lese anmeldelse av boka her.

Boka kan du låne hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar