torsdag 25. april 2013

Rapport fra et sandkorn av Kjersti Wold og Geir Vang
Renate-Senteret (Nasjonal senter for realfagsrekruttering) og Gyldendal utlyste i 2010 en romankonkurranse, der hensikten var å fremme interesse for realfag. "Rapport fra et sandkorn" vant konkurransen.
Romanen handler om kjæresteløse Thea, 16 år, som har flyttet til et nytt sted sammen med sin mor og hennes nye kone.

Theas mål i livet er å få seg en kjæreste, samtidig holder hun på å skrive en søknad på et studiestipend, siden hun har et spesielt talent for realfag. Hun blir kjent med den gamle eksentriske naboen, professor Lundstrøm, som kan minne litt om mentoren til Sofie i "Sofies verden". Lundstrøm er lidenskapelig opptatt av Kepler, Galileo og Pythagoras. Han har også en nevø (Johannes) som er ubeskrivelig kjekk, og som ligner svært mye på Johnny Depp. Fordi de har sammenfallende realfagsinteresser, og fordi Thea hjelper naboen inn på sykehus da han får et drypp, blir hun invitert med på en romantisk og historisk tur til Egypt.

Boken er en humoristisk, hendelsesrik historie om kjærlighet og forelskelse, krydret med realfagsinnslag og nysgjerrighet på livet, universet, matematikk, historie og filosofi. Den er velskrevet og underholdende.

Tittelen henspeiler på Theas mailveksling med sin nettvenn Karstein, som hun møtte på en matematikkonkurranse tidligere samme sommer. De utfordrer hverandre ved å sende hverandre realfagsspørsmål på mail, og kaller brevene rapport fra et sandkorn, som jorden er i kosmisk sammenheng.

Les mer om boka og prosjektet her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar