mandag 8. april 2013

Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet av Eivind Hofstad Evjemo

Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet av Eivind Hofstad Evjemo er vinneren av Ungdommens kritikerpris 2012/13. Ungdommens kritikerpris er en pris for skjønnlitterær samtidslitteratur, delt ut av elever i videregående opplæring. Du kan lese juryens begrunnelse her.

Har du lyst til at klassen din skal være juryklasse og være med å kåre Ungdommens kritikerpris? Snakk med læreren din og klassen din og send inn søknad da vel! Søknadsfristen er 20. mai 2013 og søknaden kan sendes på epost til: lars.petter@foreningenles.no eller per post til:

Foreningen !les
Øvre Vollgate 15
0158 Oslo

Les mer her: http://foreningenles.no/vgs/ungdommens-kritikerpris/delta

Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er en "kommunal" roman som beskriver nesten et helt samfunn. Her er det en hel kommune som kan sies å være hovedpersonen. Det er hverdagen i kommunen vi får beskrevet, der vi kan bevege oss lydløst mellom de ulike personer og miljøer, fra barnehagen til ordførerens kontor. Det trivielle dominerer, det er ingenting oppsiktsvekkende som skjer, men det skjer selvsagt noe hele tiden! Evjemo løfter fram mennesker som ikke pleier å være sentrale, f.eks barn med Downs-syndrom, og det er gjort med stor kjærlighet.
I hovedsak følger vi en familie, med faren Roy og sønnen Aksel som hovedkarakterene, og Kjersti som jobber som primærkontakt for den handikappede skoleeleven Siri. Vi følger deres dagligliv og hvordan det utspiller sin lavmælte dramatikk i en kommune avfødt av det nyrike Norge. 

Det handler om alle menneskenes forhåpninger om at livet skal romme noe mer. Men som nevnt handler dette også om et samfunn, åpne nye rom i det, se bak fasader, gå dit man vanligvis ikke går for å finne nye mønstre og strukturer. Les anmeldelse av boka her og her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar