mandag 21. november 2011

Samtale ventar av Marit Eikemo

I Samtale ventar møter vi Elisabeth Brenner, 38 år og eksjournalist som har gått på en smell og har havnet på attføring. Gjennom NAV får hun en ny sjanse i arbeidslivet: hun skal samle inn dialektprøver for et forskerteam ved UiB, og reiser derfor til det lille tettstedet Einvik på vestlandet. Hjørnesteinsbedriften har gått konkurs og fastlegen skriver generøst ut antidepressiva til frustrerte husmødre og alkoholiserte tidligere arbeidere. Her skal hun gjennomføre intervjuer med et representativt utvalg av lokalbefolkningen. Hun flytter inn på arbeiderbrakka, eid av en fordrukken sjuskete og ensom enke og omgitt av like ensomme menn.

Lokalbefolkninga er nysgjerrige og ivrige etter å hjelpe, og hun blir snart kjent med flere. Men arbeidet er verken godt eller effektivt. Brenner klarer ikke å skille mellom jobb og privatliv, og får stadig større problemer med relasjonene på stedet. Folk stiller seg mer og mer tvilende til hvem hun er og hva hun driver med.

Dette er en tragikomisk bok om sosiale medier, ensomhet og lengsel etter å delta i et større fellesskap. Eikemo skriver med en tørrvittig ironi, og det er spissformulert og lett karikert. Og skremmende nok, høyst gjenkjennelig.
Du kan lese anmeldelse av boka her.
Dette er en bok som det er vanskelig å legge fra seg, anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar