tirsdag 1. november 2011

Så høyt var du elsket av Nikolaj Frobenius

I går var jeg på bokmøte med Lydbokforlaget, og da fikk vi presentert mange nye bøker som har eller skal komme på lydbok. Lydbøker har blitt mer og mer populært, ikke bare for svaksynte eller andre med spesielle behov, men for alle uansett alder og livssituasjon. Det finnes mange situasjoner i hverdagen man kan lytte til lydbok, og det har etter hvert kommet lydbøker i flere format, som nedlastbare MP3 - filer, digibok eller digikort. Se mer informasjon om lydbøker her.

På lydbokmøte var vi også så heldige å få med oss to lydbøker, og den ene vil jeg presentere her.

Så høyt var du elsket handler om forholdet mellom far og sønn idet faren havner på sykehus. 85 år gamle Viktor er en høyt aktet og respektert allmennlege og en kjærlig og støttende far. Viktor er fortsatt sprek og i god form, inntil den dagen han får hjerneslag. Sønnen Emil ser sin far bli svakere og svakere og mer og mer avhengig av hjelp. Sykdommen forandrer også personligheten hans, og Viktor blir uberegnelig og rasende. Emil føler fortvilelse og maktesløshet over sin fars forvitring, men forsøker å hjelpe til så godt han kan. Men han føler seg alene og fortapt når han i tillegg må kjempe mot et offentlig helsevesen, som ikke kan gi den hjelpen Viktor trenger.

Vi møter en gammel mann som kjemper for å bevare verdigheten, men som ikke får sykehjemsplass til tross for sin høye alder og sin sykdom. Boka kritiserer det offentlige helsevesenet skarpt, men først og fremst handler boka om forholdet mellom far og sønn, og den betingelsesløse kjærligheten dem i mellom. Les anmeldelse av boka her og her.
Lydboka kan du låne hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar