fredag 17. februar 2012

Det dyrebare av Linn Ullmann

Dette er Linn Ullmanns femte roman, og nok en gang møter vi en dysfunksjonell familie som sliter hverandre i stykker. Her finner vi løgn og bedrag, kjærlighet og grådighet. Og mystiske dødsfall.

Jon Dreyers liv er i ferd med å rakne. Det store litterære prosjektet hans skulle ha vært fullført for flere år siden. Han kjemper med skrivesperre og er stadig utro.

Siri Dreyer-Brodal, er en dreven kokk og restaurantinnehaver og gift med Jon. I tillegg må Siri  forholde seg til den elegante og uforsonlige moren, Jenny Brodal, som bestemmer seg for å begynne å drikke igjen etter å ha vært tørrlagt i tjue år, akkurat i tide til sin lenge planlagte 75-årsfeiring. Og verken Jon eller Siri aner hvordan de skal håndtere den uforutsigbare og utagerende datteren Alma.

Jon og Siri ansetter den vakre ungjenta Mille til å passe de to jentene sine. Mille forsvinner sporløst like etterpå, den samme kvelden Jenny skal feire sin 75 - års dag. To år senere blir hun funnet nedgravd av tre gutter som leter etter en skatt. Gradvis avdekkes et mysterium og en historie om kjærlighet og grådighet, om hemmelige liv og smertefulle forbindelser.

Linn Ullmann har skrevet en besettende, beksvart og humoristisk roman om en familie som blir offer for sine egne hemmeligheter, om et ekteskap som går i stykker, og om en forferdelig forbrytelse.

Les anmeldelse av boka her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar