torsdag 15. mars 2012

Et godt liv av Ann Heberlein

I denne boka knyttes Ann Heberleins kloke, personlige refleksjoner over livet sammen med filosofiske resonnementer rundt store emner som sorg og glede. Et godt liv er et tankevekkende oppgjør med statusjakt, meningsløshet og krav om indre lykke og synlig suksess.

Ann Heberlein har tidligere utgitt en utleverende - og bestselgende - bok om sine egne selvmordsplaner da hun selv var mitt inne i en manisk periode. Nå er hun frisk. Men hun syns det er vanskelig å være frisk, og hun er frisk kun fordi hun tar medisiner. Piller som virker beroligende, piller som gjør henne pigg, som får henne til å sove og som jevner ut humørsvingningene. Heberlein har diagnosen bipolar lidelse, en sykdom som har preget livet hennes, og som gjør at hun nok i større grad enn mange andre reflekterer over kunsten å leve.

Denne boka er også en fortelling om vår samtid og hun filosoferer rundt hva et godt liv er og vever personlige refleksjoner om å bli frisk sammen med filosofiske resonnementer rundt begreper som godhet, ondskap, altruisme og egennytte til et tankevekkende oppgjør med statusjakten, meningsløsheten, kravet om indre lykke og synlig suksess.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar