onsdag 19. oktober 2011

Jerusalem - biografien av Simon Sebag Montefiore

Jerusalem er en verdensby, hovedstad for to folk og helligdom for tre store verdensreligioner. Byen har vært et trofe for erobrere, åsted for dommedag og slagmark for vår tids sammenstøt mellom sivilisasjonene.

Sebag Montefiore forteller historien gjennom aktørene som avgjorde byens skjebne, helt fra Kong Davids tid via Kleopatra og frem til dagens ledere. Gjennom sin fengslende beretning viser forfatteren en by i kontinuerlig forandring, og gir liv til hver epoke så vel som de mange personene han skildrer. Byens biografi er fortalt gjennom kampen, lidenskapen og historien til de menn og kvinner - konger og keiserinner, profeter og poeter, helgener, erobrere og skjøger - som skapte, ødela, skrev om og trodde på Jerusalem.

Med utgangspunkt i nye kilder og studier gjennom et helt liv har Sebag Montefiore skrevet en unik krønike om byen Jerusalem gjennom de siste 3000 år. Hans prosjekt har vært å skrive historien i sin videste betydning for den menige leser, om vedkommende er ateist eller troende, kristen, muslim eller jøde, uten noen politisk agenda når det gjelder konflikten av i dag.

Du kan lese Dagbladets anmeldelse her og boka finner du selvsagt hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar